i wanna be your doooog

näst sista dagen på året. hihi. exciting! fast det här med nyårslöften..jag tror jag hoppar den biten. det känns så meningslöst ändå. jag menar, man håller ju inte löftena bättre för att man har lovat dom på nyårsafton. inte jag iaf, hehe.
igår läste jag en insändare i tidningen där det var nån jävel som klagade på att ungdomar får busskort. personen skrev t. ex. "på min tid fick man allt ta sig på egen hand till skolan. ungdomarna har blivit lata och det är en av anledningarna till att dom blir allt fetare. på min tid fick man bara busskort om man bodde minst 6 km från skolan. man kan gott cykla eller gå, det gör gott att få lite motion." men liksom, fuck you? ska jag ta bort rullatorn när du blir 90+ eller? jodå, tant Gärda, lite motion gör dig bara gott! Gå nu, skaka inte så jävligt på benhelvetet!! Liksom, nej? jag skulle aldrig ta bort den fördelen, eftersom att den underlättar tillvaron ganska rejält! Så varför ska inte våran tillvaro få underlättas? På somrarna vill man ju gärna cykla ändå och om man bor relativt nära skolan man går i kanske man ändå går. blir lite trött på folk som är så missnöjda med sin egen tillvaro att man måste klaga på andras. och nej, jag har inte mens, jag blev bara lite upprörd, hehe.
pusshej.

helgon

idag har jag varit på mellandagsrean, och så klart var jag dum och hade alldeles för höga förväntningar! men men, jag hittade lite småprylar = presentkorten är nu spenderade. det är väldigt många småsaker så jag tänker faktiskt inte skriva allting. inte en enda sak faktiskt. hehe. jo, förresten, en jättefin dagbok. så.
jag fick stora ögon idag när kollade på min mobil och såg att det bara är fyra dagar kvar på 2010, jag är trög okej, men shit liksom! Har ju precis vant mig vid att skriva -10!
Alla frågar hur det blir på nyår men jag har ingen aning. Väntar nog fortfarande på att någon ska komma och dra med mig på en utlandsresa nånstans långt bort, men sånt händer bara i drömmar.
Nu vill Joel spela sitt nyinköpta NHL till xboxen, vi får väl se vem som vinner, MOHAHAHAHA!
Puss och njut av dom sista fyra dagarna, sen kommer nyårslöftesångesten, eller inte.

hardcore

god jul folket! idag är det juldagen och jag har ÄNTLIGEN sovit ut. sov till halv ett och gick sedan upp, skitpigg och anslöt mig till den sena frukosten med familjen. igår var jag hos min moster och hennes kille Risto och firade jul med resten av den samlade familjen. vi åt gott, sjöng hej tomtegubbar (vi gör det som tradition varje år bara för att!), kollade kalle anka med lussebullar och sedan öppnade vi julklappar. tänker inte glömma bort att nämna att vi satt och kollade på marilyn mansons live-dvd, Risto har tydligen riktigt bra musiksmak! Så juligt..till och med mormor gillar honom, and that's like WOW!
jag tänkte berätta för er vad jag fått i julkapp nurååå:
* en ukulele!
* en guldfärgad buddha!
* presentkort på massvis av affärer, perfect
* bidrag på 450 kr till gymkort!
* liftarens guide till galaxen, rolig som tusan
* pengar (1200 kr) :D
* en rastafarimössa (brun/vit) och tillhörande brun halsduk, ser skittuff ut i den!
* ett kit från the body shop, aprikos-doft
tror det är lite mer, men that's all i remember for now!

jag hoppas att alla hade en mysig jul, puss.

rött är sött

vad jag skriver idag! vet inte alls vad som har hänt..jag tänker bara att här sitter jag i min röda nyinköpta klänning och skriver och lyssnar på favoritlåtarna och är allmänt glad! nyfärgat hår har jag också, grannens mamma gav mig flera komplimanger, uppskattas såklart! jag känner mig helt enkelt jätteglad och julig och...kulig, ha-ha. jag ser fram emot julen..och mot att få ge bort julklappar. och att få...ja, ni vet, allt som har med julen att göra.
så, santa's coming to town in two days so be glad!
kyss!

-18.8 grader

det är galet kallt ute. jag stod med ida och väntade på henne buss i 10 minuter idag, och det räckte för att jag skulle ha ont som fan på låren för att dom var kalla, tappa känsel i näsa och tår och frysa som fan i huvud taget! jag gillar vinter, men det här är lite väl..hur ska jag klara det ifall det blir lika kallt som förra vintern?!
idag var det julavslutning, nu är det loooov, så jävla härligt! ska äntligen få sova, och vara med mina vänner och med familjen. mys.
och min lillebror opererades idag, jag är lite orolig, men det går såklart bra, men systrahjärtat känner ju oro såklart.
jag har även inhandlat ALLA julklappar nu, så jäkla nöjd! nu ska jag göra några också så är det fullbordat!
Teemu sa dagens sak, en enkel mening, men som är bäst; inte släppa taget.

hello mom, hello dad

I'm your ch-ch-ch-ch-ch-ch-ch-ch-cherry bomb.
Jag har nu löst min vardags största problem, min misär, min blinda zon. Ryktet på skolan var alltså ett fullkomligt missförstånd, hade den utpekande sagt, alltså en tjej som jag gick i parallell klass med och i samma innebandylag som för cirka 6 år sedan. Jag tänker inte gå in på det här mer än såhär, men det är någorlunda "löst" nu i alla fall. Jag är fortfarande i en slags chock men jag tror att det kanske kan bli bättre nu. Men nästa onsdag ska jag ändå iväg till ett ställe..omg, jag är så hemlig av mig.
Jag har sett the Runaways, en verklighetsbaserad film om det allra första tjejrockbandet som hette just the Runaways! Den var så sjukt bra att jag inte tänker på annat nu för tiden. Vid matbordet, i skolkorridoren eller framför spegeln kan jag plötsligt tjuta, THE RUNAWAAAAYS! haha, inte helt normalt. (men vad är egentligen normalt ändå?)
Imorgon är det jullov och jag längtar. Jag tror aldrig jag har varit så trött förut på grund av skolan, men också på grund av mycket annat. Så, upp tidigt för sista gången på några veckor och sedan kramas med mina kära vänner, kolla på julavslutningen i aulan, käka lunch med klassen, ha julklappsbyte och SEN! SEN ska jag få ta det lugnt..mmmm.
Nu orkar jag inte skriva mer för den här gången, men det blir snart igen, kanske kan lova det. Hihi.
Puss and don't shit where you eat!

luciadagen

jag har missat nästan allt som har att göra med lucia idag! jag kom inte upp imorse för att kolla på luciatåg i aulan halv nio för att jag var för trött. somnade typ ett igår idag och sov väl i typ fyra timmar. vi fick risgrynsgröt, pepparkakor, mandariner, "juligt" bröd med leverpastej och smörgåsgurka. det var väl min luciaupplevelse! fast jag tog ingen macka. och så grattis, jag har nu upptäckt hur skönt det är att lyssna på kent. pluggmusik, gråtmusik, skrattmusik, musikmusik och gör-en-egen-låt,-skriv-din-egna-text-skriv-snabbt-innan-den-försvinner-igen-musik!
ganska bra alltså. M är på just nu (y)
idag kollade vi klart på the boy in the striped pyjamas. jag grät ganska mycket och rekommenderar alla att se den.
fem steg bakåt,
två steg fram.
på lite håll liknar det dans.


pity

lite synd att det här är det enda jag skriver om, känns det som. mitt internet. nuså. nu kanske det kommer fungera!
nu ska jag inte tjata om det mer. jag är skitnöjd med en samhällskunskaps- uppsats förresten. man fick komma på sin egna ideologi och hur den skulle vara. och sedan skulle man jämföra den med andra ideologier. jag hade inga som helst likheter med konservatismen at all. inte så konstigt. jag anser att konservativa personer har gett upp i försök att förbättra samhället innan dom ens har försökt. att säga att vi är otillräckliga tycker jag är ganska klent sagt. man är bara rädd att saker och ting ska förändras. av princip, vill dom ha kvar gamla traditioner.
nåväl, jag ska inte fördjupa mig i ämnet för mycket, inte idag i alla fall, far too tired!
på återseende.

i skolan bredvid henne

i skolan är jag alltså. michaela sitter bredvid och pratar i telefon. jag har blivit medlem i nån jävla grupp på facebook som heter 2cold4school. jag tänker gå ur, fattar dom inte att jag tycker om vintern?! haha, så idag var det bara 7 minusgrader och det var varmt! frös inte ens om benen eller kinderna, amazing.
jag gjorde nyss ett matteprov, glömde bort nästan allt precis innan jag skulle göra det så vi får se, jag blir nöjd om jag får ett g åtminstone.
jag tar det alldeles för lugnt på fredagmornar har jag märkt. jag börjar halv elva och lyckas alltid missa tio i tio bussen så jag kommer alltid fem minuter senare och stör bertil i dagens genomgång..förlåt, bertil.
jag och mamma satt och lyssnade på kent imorse till frukosten med hem och bostad i handen. (det är därför jag inte kan skynda mig på fredagmornar, hem och bostad- tidningen <3) och sedan gick jag runt och läste kent-lyrics och inspirerades så istället för att klä på mig och packa väskan skrev jag ner massa saker mitt huvud kom på.
bra, elin, bra.
nu ska jag verkligen sluta skriva, btw, jag skriver assnabbt idag!
PUSSHEJ.