let me hear you scream

åh, det finns så mycket att säga. kan ju bara berätta att jag avskyr människor som spelar spel och ska berätta om sina åsikter och värderingar (som för övrigt är helt orimliga).
jag får fortfarande ångest varje gång jag åker buss utanför kloster kyrka. usch.
och jag saknar det gamla ganska mycket. önskar att jag hade en tidsmaskin som kunde låta mig åka tillbaka bara en gång.
har förresten översatt en kent-låt till engelska! fick det på engelskan, jag är ganska nöjd faktiskt.
If you're gonna go down,
Go loud
Go strong
Go proud
Go on
Go hard or go home
Let me hear you scream.


under ögonlocken

såg jag fortfarande båren, men honom på.
idag när jag åkte buss till skolan var det vansinnigt mycket trafik och det gick långsamt framåt och jag började lika långsamt inse att jag inte skulle hinna i tid till spanskan. plötsligt stannar bussen och jag ser att folk börjar titta runtomkring sig. jag tar ut headset:et ur ena örat och lyssnar efter uppmärksammade ljud eller något annat som fått folk att reagera. jag tittar ut genom fönstret och ser då en polisbil fara förbi. "det är väl någon dåre som dom ska ut och jaga..." tänker jag och sätter mig tillbaka och försöker slappna av, då jag genast spänt kroppen som jag alltid gör när jag blir orolig. men så stängs bussen av och då spänner jag mig igen. en kille som jag vet går på eskil ropar på chauffören och ber honom öppna dörrarna. "lika bra att gå resten av vägen.." säger en av hans kompisar. jag funderar och beslutar mig för att haka på likt många andra gör. när jag går av bussen ser jag två ambulanser, en polisbil, en brandbil och en kvaddad bil. men det som drar mitt uppmärksamhet till sig är båren och dom tiotal sjukvårdarna som står omkring den. på båren ligger en person och jag noterar att personen ligger alldeles stilla. en sjukvårdare trycker snabbt på hans bröstkorg och bredvid står en annan sjukvårdare och pumpar en plastlunga med luft som leder ner till hans lungor. någonting grabbade tag i mig. det var obehaget och det sköljde över mig som en enorm våg. jag hade sett det så många gånger på tv, men inte i verkligheten, och sanna mina ord, det är annorlunda i verkligheten. att stå ungefär fem meter ifrån någon som kanske aldrig får slå upp sina ögon igen.
jag blundade och kände hur tårarna började fylla mina ögon och jag gick bort, ville inte se. den där sekunden när jag såg ett par stilla ben på båren, en slitande sjukvårdare kändes som att den varade i tio gånger så lång stund. den stunden är nog förevigad i mitt huvud.
när jag kommit en bit bort med klumpen i halsen och tårar i ögonvrån tog jag upp mobilen och ringde mamma.
"jag kommer börja gråta, mamma. det är så hemskt" och så berättade jag allt. att mamma fanns där var nog det enda som fick mig att inte bryta ihop. usch, vad hemskt det var. jag pratade med mamma hela vägen och sedan gick det att genomföra en normal skoldag, men bilden i huvudet lär finnas där för evigt.

~ frestelseeee ~

idag har jag pluggat matte i två timmar, jag är stolt över mig själv, för det var ekvationer, något jag lär ha användning av färre gånger än min mattelärare Bertil (han har haft användning av det två gånger...).
och så har jag gjort geografin, eller jag tänkte, men det visade sig att jag hade jobbat flitigt på lektionerna, hade redan svarat på läxfrågorna! hihi, klapp på huvudet.
idag sov jag länge, sooooft.
jag känner mig så frustrerad över alla åsikter jag har om politiken idag som jag inte kan få ur mig. jag skulle vilja ha orken att sätta mig ner och skriva ALLT som jag tycker om saker och ting. men det skulle bli cirka 30 stycken, en 20 sidors uppsats, och det skulle inte någon orka läsa heller, så därför förblir det oskrivet. men jag ska försöka ta mig tid att skriva lite i taget, annars lär jag bli någon extremisk som slår mig fram för vad jag tycker..
Ida är rolig, hejdå.

snön faller, något annat borde också göra det

hej. jag mår inte så bra. är lite uppriven. men det ordnar sig. jag klarar det. måste bara vänta på explosionen. och så passar jag på att tacka alla (speciellt My) som finns där när jag behöver det som mest.
igår var jag hos BUP, idag var jag i skolan. trött. nu ska jag fortsätta laga mat, blir husmanskost idag också, åh vad jag längtar tills jag verkligen kan laga mat! gottit.
puss

fest

det var tjejmiddag den 3 januari. vill tacka my för bilderna, och nu ger jag mig själv tillåtelse att publicera några fina!
alla jordnötssåser behöver inte se ut som den, men god var den!

i dina ögon ser jag ljuset

Mamma och pappa lärde mig att prioriterar, nu är det allt jag gör
Ingen fångade Carola på Skansen
Ingen gillar din flottfrisyr och ditt stolta sätt att gå på
Jag önskar att jag vore ärlig men då ljuger jag för mig själv.
Mamma och pappa lärde mig att prioritera, nu är det allt jag gör
Ingen fångade Carola på Skansen
Ingen gillar din flottfrisyr och ditt stolta sätt att gå på
Jag önskar att jag vore ärlig men då ljuger jag för mig själv.

when you were OLD!

lärde mig precis fortsättningen på When you were young med The Killers, har velat lära mig det i typ två år och nu hände det av en slump, KO-miskt!

playing my guitar

idag när jag skulle spela en av mina "nya" låtar så upptäckte jag något coolt. jag hade omedvetet använt precis samma ackord till min låt som det är på If God was one of us. I like that song, mmyes. Inte en upptäckt man gör vågen över, men jag tyckte det var lite awesome så jag tänkte berätta det för er. Alles!

2011

yaaay, new adventures! idag klär jag mig i mjukisar (my's tips). har kollat halva ivanhoe, den är inte så bra, tycker jag, inte efter att man sett den sjukt många gånger innan. den är inte som grevinnan och betjänten (<3), den fungerar inte år efter år.
POSS